Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki jabłkowo-bananowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
mąka 8 łyżek
mleko 2 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
banan 1 szt
jabłka 1 szt.
cynamon 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placki jabłkowo-bananowe

Białko ubić na sztywną pianę. Mąkę, mleko (dodawać tak aby nie było za rzadkie ciasto), proszek do pieczenia oraz żółtko wymieszać dobrze ze sobą.
Banana pokroić w cienkie półplastry, jabłko obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Dodać do ciasta. Dodać cukier waniliowy, cynamon i delikatnie wymieszać z ubitym białkiem.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu małe placuszki.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.11.2012 19:58
pysznie wygląda
novita26 28.02.2011 13:25
super
novita23 09.02.2011 22:16
uwielbiam
bami 11.01.2011 00:58
pysznościowe pyszności :) aż ślinka cieknie :)
Jolanta40 14.12.2010 00:00
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak