Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2szkl
papryka czerwona 2
pomidory 4
cebula 2
seler naciowy 2łodygi
wino białe 1szkl
bulion 2szkl
masło 4łyżki
sól
pieprz
majeranek
natka pietruszki 1łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z papryką

Cebulę obrać i posiekać.Łodygi selera oraz papryki oczyścić i pociąć w niezbyt cienkie paseczki.W garnku rozgrzać masło,podsmażyć na nim cebulę.Dodać ryż i smażyć,aż stanie się szklisty.Zalać bulionem i winem.Dołożyć paprykę i seler.Doprowadzić do wrzenia,po czym zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem ok.20min.Pod koniec dodać umyte,pokrojone na kawałki pomidory.Przyprawić solą,pieprzem i majerankiem.Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak