Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać jeśli zachodzi taka potrzeba , by nie była za kwaśna . Zalać wodą tak by zakryła kapustę . Dodać kostkę bulionową i gotować 30 minut . Odcedzić . Włożyć masło , koperek, kminek . Wędzonkę drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na oleju. Dołożyć do kapusty. Posypać mąką , dokładnie wymieszać . Dusić 10 minut . Doprawić do smaku cukrem i pieprzem, solą i sokiem z cytryny .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    apetyczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !