Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta kiszona zasmażana z koperkiem, kminkiem i wędzonką :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
koperek usiekany 2 łyżki
cukier - do smaku
sok z cytryny - do smaku
olej 2 łyżki
mąka 2 łyżki
szynka szwarcwaldzka 10 dag
sól - do smaku
bulion drobiowy 1 szt
Pieprz czarny grubo mielony Prymat - do smaku
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
kapusta kiszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta kiszona zasmażana z koperkiem, kminkiem i wędzonką :

Kapustę wypłukać jeśli zachodzi taka potrzeba , by nie była za kwaśna . Zalać wodą tak by zakryła kapustę . Dodać kostkę bulionową i gotować 30 minut . Odcedzić . Włożyć masło , koperek, kminek . Wędzonkę drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na oleju. Dołożyć do kapusty. Posypać mąką , dokładnie wymieszać . Dusić 10 minut . Doprawić do smaku cukrem i pieprzem, solą i sokiem z cytryny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 27.05.2012 22:44
wygląda smacznie
goofy9 27.05.2012 22:44
wygląda smacznie
Mirka-Ludomila 04.04.2011 22:26
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak