Sposób przygotowania

Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści , przeciąć głąb na krzyż ( szybciej się gotuje ) i zalać osoloną wodą . Gotować 20 minut aż brukselka będzie miękka .W tym czasie gruszki przekroić na 16-tki bez obierania usuwając gniazda nasienne , zalać woda o obgotować tak by gruszki były miękkie .Na patelni rozgrzać olej i prażyć na nim mieszając migdały przez kilka minut. Dosypać słonecznik , zamieszać .Posolić , popieprzyć . Dodać masło i żurawinę ,Smażyć 2 minuty mieszając .Brukselkę odcedzić , dodać do niej odcedzone gruszki .Polać masłem z prażonymi migdałami , słonecznikiem i żurawiną ..

Ja podałam do smażonej drobiowej wątróbki i ziemniaków puree .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne zestawienie
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo mnie intryguje to zestawienie.Chyba się skuszę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !