Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka ananasowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśni z konfitury kilkanaście
wytrawnego białego wina 2 szklanki
cukru 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-4 łyżeczki
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka ananasowa

Żelatynę namoczyć w wodzie (pół szklanki). Kawałki ananasa wyjąć z puszki. Zagotować wino z cukrem, otartą skórką, sokiem z cytryny i sokiem ananasowym, wlać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Małe salaterki wypełnić do 1/3 wysokości przestudzoną galaretką, a gdy zakrzepnie, ułozyć kawałki ananasa, udekorować wisienkami z konfitur, zalać pozostałą przestudzoną galaretką, schłodzić.

Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 14.09.2011 10:06
polecam
Adamorek 30.08.2011 19:51
dobre
Adamorek 30.08.2011 19:51
dobre
Krzysztof42 15.06.2011 16:19
uwielbiam desery
Monika192 01.02.2011 11:40
smakowite:)
Smakosz6 12.10.2010 12:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak