Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki opiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 10 dag
boczek wędzony 12 plasterków
śliwki węgierki 12 (duże)

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki opiekane

Śliwki umyć, lekko nadkrawając wzdłuż, wydrylować. rodzynki na 30 minut skropić koniakiem. Sliwki napełniać rodzynkami a następnie każdą owinąć plasterkiem wedzonego boczku, umocowujac go nitką.Ułożyć porcje na grilu lub w piekarniku i obrumienić. podawać na goraco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 20.02.2012 19:56
Super.
Monika193
Monika193 13.10.2011 22:01
ale fajny pomysł
MAŁGORZATA108 02.12.2010 18:49
Bardzo apetyczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak