Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w zalewie słodko-kwaśnej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt.
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 5 łyżek
cukier 10 łyżek
ocet 10 łyżek
koncentrat pomid. 6 łyżek
woda 16 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w zalewie słodko-kwaśnej

zalewa:
5 łyżek maggi
10 łyżek cukru
10 łyżek octu
6 łyżek koncen. pomidorowego
16 łyżek wody

Mięso kroimy w plastry i sypiemy przyprawą do mięsa i odstawiamy na 2 h. W tym czasie robimy zalewę. Po 2 h mięso obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni. Później układamy mięso w naczyniu żaroodpornym, na górę pokrojoną cebulkę i pieczarki (najlepiej oba te składniki podsmażyć, ale nie trzeba) To wszystko zalewamy zalewą - ale napisałam, heheh i na 1 h i 25 minut do nagrzanego piekarnika 200 st. bądź 220 (zalezy wszystko od piekarnika). Mięso musi być miekkie. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.11.2012 19:59
takiej jeszcze nie robiłam
Margo1 05.11.2012 19:59
takiej jeszcze nie robiłam
bami 11.01.2011 00:57
to może być naprawdę dobre! :)
Jolanta40 08.01.2011 23:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak