Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z buraczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka filetów śledziowych
ugotowany buraczek
jabłko
ogórek kiszony
cebula
oliwa 2 łyżki
gęsta śmietana 3 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z buraczkami

Filety moczymy, aż utracą zbyt słony smak. Buraczek, jabłko, ogórek ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy posiekaną w drobną kostkę cebulę, pieprz, olej, śmietanę i mieszamy. Układamy naszą różową \"pierzynkę\" na pokrojonych śledziowych filetach i podajemy z chlebem lub ciepłymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 29.07.2013 08:58
Śledzik palce lizać:)
ben-ka 05.03.2013 09:58
smaczny jest tak przyrządzony śledzik.
Izabela28 01.09.2012 12:04
bardzo pomysłowe; przepis warty wypróbowania:)
alaaa 17.08.2012 20:53
ale połączenie,sałatka ma ładny kolor
Izabela/bella81 29.07.2011 09:30
przyrzadzę :) jednak myślę by zrobić taką sałatkę. Śledzia pokroić w kostkę i wymieszać z resztą:)
aleksa123 11.07.2011 21:56
fajny przepis
m1monika 29.06.2011 14:19
super!!!
Tomek16 03.12.2010 15:03
lubię śledzia po każdą postacią
Sylwia88 02.12.2010 18:04
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak