Sposób przygotowania

Urozmaiciłam tradycyjne aglio olio. Wyszło kolorowo i pysznie!

Porcję spaghetti na jedną osobę wrzuciłam do gotującej się i osolonej wody. Kiedy makaron był w połowie ugotowany, na patelnię wlałam 2 łyżki oliwy z oliwek, na którą (kiedy już była gorąca) wrzuciłam pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę czerwoną. Po chwili dodałam pokrojone w plasterki 3 ząbki czosnku i smażyłam co jakiś czas mieszając. Kiedy czosnek był delikatnie (!) zezłocony, na patelnię wrzuciłam ugotowany, odcedzony makaron, posiekaną zieloną pietruszkę i mieszając podsmażyłam ok 30 sekund. Tak przyrządzony makaron wyłożyłam na talerz i dodałam pokrojone czarne oliwki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !