Sposób przygotowania

Małe cukinie przekroiłam wzdłuż na pół i wydrążyłam zostawiając ok 1 cm miąższu. Ścięłam dolne \"okrągłości\", aby połówka cukinii w miarę stabilnie stała. Wszystkie cukinie zawinęłam razem w folię aluminiową i piekłam w 200 stopniach ok 20 minut. W międzyczasie obrałam pieczarki, pokroiłam w plasterki i wrzuciłam na gorący olej razem z posiekaną cebulą, solą, pieprzem i dusiłam 10 minut. Kiedy cukinie się upiekły, na każdą połówkę nałożyłam farsz, posypałam startym żółtym serem i zawinęłam każdą z osobna w folię aluminiową. Piekłam je w 200 stopniach ok 8 minut. Po tym czasie rozchyliłam folię tak, aby ser mógł się lekko przypiec.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Próbowałam, są pyszne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    strzelec02

    smaczne i zdrowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    ja dodałabym tam jeszcze trochę mięsa, jako mięsożerca z pierwszego zdarzenia i super! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !