Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto ciemne z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6
cukier 1 szklanka
orzechy 1 szklanka
rodzynki 1 szklanka
margaryna 1/2 kostki
mąka tortowa 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto ciemne z jabłkami

Jabłka umyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Zasypać szklanką cukru, wymieszać i pozostawić na 2 godziny.
Dodać rodzynki i pokrojone orzechy. Jajka roztrzepać widelcem. Rozpuścić margarynę i dodać do jajek. Zalać jabłka z bakaliami. Wymieszać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać. Przelać na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok. godziny na 180 st. C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 29.05.2011 15:56
Pyszne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak