Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kokosowo-budyniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmiatankowy 2,5 paczki
woda 1 l
cukier 12 łyżek
margaryna 1 kostka
kokos 300 g
jajko 2
ananas 2 puszki
jajko 5
proszek do pieczenia 1 łyżka
ocet 1 łyżka
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kokosowo-budyniowe

Biszkopt:
Do osobnego naczynia wbić żółtka. Posypać proszkiem do pieczenia i polać łyżką octu. Po chwili wymieszać.
Białka ubić i dodać cukier. Wlać do żółtek. Wymieszać i dodać mąkę. Dokładnie wymieszać. Wlać na blachę wyściełaną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min.
Góra:
Budyń ugotować w litrze wody. Ostudzić. Margarynę i cukier rozpuścić na małym ogniu. Dodać kokos, jajka. Piec, aż się zarumieni (10-20 min). Na biszkopt poukładać ananas, nałożyć budyń, potem kokos. Włożyć do pieca, aż się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 09.07.2011 13:05
Interesująco się zapowiada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak