Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek na zimno.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 60 dag
margaryna 15 dag
cukier puder 1 szklanka
jaja 3 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 ołaskie łyżki
mleko 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
bakalie wg.uznania
galaretka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno.

Twaróg przekręcić przez maszynkę.Margarynę,żółtka i cukier utrzeć
Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody i odstawić na 5 minut.
Zagotować mleko i gorące wlać do żelatyny,dobrze wymieszać i wystudzić.
Jak będzie chłodne wlać do masy twarogowej,dodać pozostałe składniki - wymieszać.
Ubić pianę z białek i w momencie gdy masa serowa będzie gęstniała dodać białka,wymieszać,wyłożyć do tortownicy i wstawić do lodówki.
Galaretkę rozpuścić i tężejącą wylać na sernik.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 12.11.2013 17:35
idealny na lato
pajbek 04.11.2013 10:53
Setniki to ja lubię :-)
jeta72 19.04.2013 08:56
często taki robię :-)
Wacław 08.02.2013 09:50
muszę taki zrobić :)
Ewelina38 28.10.2012 17:54
uwielbiam go
MAŁY 13.09.2011 16:46
zawsze i o każdej porze ...
misia53 09.09.2011 22:50
Sernik zimny zwłaszcza w lecie, jedzą starsi , jedzą dzieci......smaczny sernik z bakaliami i innymi dodatkami.
dianix 27.07.2011 11:22
mój ulubiony!
ben-ka 03.05.2011 15:50
też go lubię:)
Grażyna13 03.05.2011 14:13
Pyszności :)
IZABELA29 23.04.2011 14:59
dawno nie robiłam
Aneta41 08.03.2011 14:04
pycha
MAŁY 09.01.2011 19:35
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak