Sposób przygotowania

Twaróg przekręcić przez maszynkę.Margarynę,żółtka i cukier utrzeć
Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody i odstawić na 5 minut.
Zagotować mleko i gorące wlać do żelatyny,dobrze wymieszać i wystudzić.
Jak będzie chłodne wlać do masy twarogowej,dodać pozostałe składniki - wymieszać.
Ubić pianę z białek i w momencie gdy masa serowa będzie gęstniała dodać białka,wymieszać,wyłożyć do tortownicy i wstawić do lodówki.
Galaretkę rozpuścić i tężejącą wylać na sernik.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    dobre
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pycha
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też go lubię:)
  • 5
    original
    Opublikowano

    dianix

    mój ulubiony!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Sernik zimny zwłaszcza w lecie, jedzą starsi , jedzą dzieci......smaczny sernik z bakaliami i innymi dodatkami.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    zawsze i o każdej porze ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam go
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    muszę taki zrobić :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    często taki robię :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Setniki to ja lubię :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    idealny na lato

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !