Sposób przygotowania

Do garnka z wodą wrzucamy3-4 skrzydełka, solimy, dodajemy pokrojone warzywa i przyprawy ( seler i pietruszkę dobrze zetrzeć na tarce). W osobnym garnku zalewamy kaszę wrzącą wodą ( 3 razy tyle, ile jej objętość), solimy, dodajemy troszkę oliwy i gotujemy do miękkości.
Gdy mięso i warzywa są prawie miękkie, dodajemy pokrojone w kostkę ziemnaki, wsypujemy majeranek i gotujemy, aż ziemnaiki będą miękkie. Wtedy do zupy dodajemy kaszę wraz z wodą, w której się gotowała, mieszamy . Wyjmujemy mięso, obieramy i dodajemy do zupy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    lubię krupniczek:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    super zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dobry Polski krupnik
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    może sobie jutro ugotuję,skrzydełka mam ,a tak dawno nie gotowałam....
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a ja wcale
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny tradycyjny krupnik :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !