Sposób przygotowania

Jestem maniaczką wykorzystywania tego, co mam w lodówce. Dlatego często robię potrawy określane przez mojego męża jako \"na winie\", czyli co się nawinie, to do garnka :) Zgodnie z zasadą \"na winie\" do potrawy wrzucamy to, co mamy pod ręką i pasuje smakowo.

Udko kurczaka wrzuciłam do zimnej wody. Musicie pamiętać, że mięso wrzucamy do zimnej wody, ponieważ wtedy odda zupie najwięcej swoich wartości odżywczych. Marchewkę, pietruszkę i selera starłam na tarce i dodałam do gotującego się kurczaka. Po chwili dodałam 2 kulki ziela angielskiego, liść laurowy, nać selera, pora, natkę pietruszki, 1,5 łyżki ostrej papryki, sól i vegettę. Zupa gotowała się ok godzinę. Po tym czasie dodałam różyczki kalafiora, ziemniaki pokrojone w kostkę i mrożoną paprykę (zawsze mam jej zapas w zamrażarce). Gotowałam ok 15 minut. Po tym czasie zupę zaprawiłam śmietaną z mąką.

Wspaniała na zimę, ponieważ fantastycznie rozgrzewa!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    genialna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !