Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra zupa \"na winie\", czyli co się nawinie, to do garnka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
włoszczyzna
śmietana 30%
papryka czerwona
kalafior

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra zupa \"na winie\", czyli co się nawinie, to do garnka

Jestem maniaczką wykorzystywania tego, co mam w lodówce. Dlatego często robię potrawy określane przez mojego męża jako \"na winie\", czyli co się nawinie, to do garnka :) Zgodnie z zasadą \"na winie\" do potrawy wrzucamy to, co mamy pod ręką i pasuje smakowo.

Udko kurczaka wrzuciłam do zimnej wody. Musicie pamiętać, że mięso wrzucamy do zimnej wody, ponieważ wtedy odda zupie najwięcej swoich wartości odżywczych. Marchewkę, pietruszkę i selera starłam na tarce i dodałam do gotującego się kurczaka. Po chwili dodałam 2 kulki ziela angielskiego, liść laurowy, nać selera, pora, natkę pietruszki, 1,5 łyżki ostrej papryki, sól i vegettę. Zupa gotowała się ok godzinę. Po tym czasie dodałam różyczki kalafiora, ziemniaki pokrojone w kostkę i mrożoną paprykę (zawsze mam jej zapas w zamrażarce). Gotowałam ok 15 minut. Po tym czasie zupę zaprawiłam śmietaną z mąką.

Wspaniała na zimę, ponieważ fantastycznie rozgrzewa!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.07.2011 11:38
genialna nazwa
rosik93 13.04.2011 23:12
świetne
Katarzyna/kate1980 03.12.2010 11:33
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak