Sposób przygotowania

Pół kostki margaryny roztopić. W szklance z ciepłą wodą rozmieszać 3 łyżki żelatyny. Kiedy się rozpuści, wlać do margaryny. Mieszać i czekać, aż się zagotuje. Schłodzić.
Ubić 7 białek i dodać7 łyżek cukru. Wlać roztopiona margarynę. Wszystko razem wymieszać. Podzielić na 2 części. . Do pierwszej części dodać kakao i dokładnie wymieszać. Wylać na blachę wyściełaną papierem do pieczenia. Wlać drugą (białą) warstwę.
Ubić 7 żółtek z 7 łyżkami cukru. Do tego wlać schłodzoną żelatynę rozmieszaną w szklance ciepłej wody. Dokładnie zmiksować i wlać na blachę jako 3 warstwa.
Zagotować 750 ml wody. Zdjąć z ognia i wsypać 2 paczki galaretki. Kiedy trochę ostygnie i się trochę zagęści, wlać na blachę jako 4 warstwa. Włożyć do lodówki na 3 godziny. Gotowe!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    uwielbiam ptasie mleczko! :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Ja też uwielbiam ptasie mleczko! Przepis w sam raz dla mnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    perla

    Zapomniałam dodać, że to ciasto można zrobić na biszkopcie, tak, jak jest na zdjęciu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !