Sposób przygotowania

Na oliwę z oliwek wrzuciłam pokrojoną w półplasterki białą część pora. Podsmażyłam 3 minuty. Po tym czasie dodałam posiekane 4 ząbki czosnku i dusiłam 2 minuty pilnując, aby czosnek się nie zrumienił. Następnie wlałam szklankę bulionu (z połowy kostki rosołowej) i gotowałam chwilkę. Śmietanę rozmieszałam z mąką i wlałam na patelnię. Kiedy sos zgęstniał, dodałam mięso kurczaka. Pogotowałam jeszcze ok 2 minuty na małym ogniu, aby mąka straciła smak surowizny. Wspaniale smkuje i pachnie!

Podałam z knedelkami kresowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wspaniały przepis napewno kiedyś skorzystam
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    nie przepadam za ugotowanym mięsem ale sposób podania zachęca :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !