Sposób przygotowania

Szynkę po umyciu nacieramy solą i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Po 15 min posypujemy pieprzami i imbirem, skrapiamy sosem sojowym i oliwą, wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny.
Obsmażamy w rondlu na rozgrzanej oliwie lub oleju ze wszystkich stron na brązowo. Potem podlewamy niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem do miękkości, uzupełniając wyparowaną wodę. Studzimy i kroimy w plastry.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    O! to taka duszona,dietetyczna szynka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    domowa najlepsza!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    świetny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    na pewno wypróbuje, szukałam takiego przepisu
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo smaczne na pewno:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    zrobię taką:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    super się prezentuje na zdjęciu i na pewno też tak smakuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !