Sposób przygotowania

WŁOSZCZYZNE I CEBULE OBIERAMY I KROIMY, MIĘSO MYJEMY ŁOPATKĘ, WOŁOWINĘ I PODGARDLE KROIMY W KOSTKĘ, RAZEM Z KURCZAKIEM WARZYWAMI WKŁADAMY DO GARNKA, DODAJEMY GRZYBY LIŚCIE LAUROWE, ZIELE ANGIELSKIE, JAŁOWIEC, PIEPRZ, SZCZYPTĘ VEGETY, WLEWAMY WODY TYLE BY ZAKRYŁO MIĘSO I GOTUJEMY OK, 1 GODZ, WĄTRÓBKI MYJEMY I OCZYSZCZAMY Z BŁONEKI DODAJEMY DO WYWARU I GUTUJEMY OK, 5 MIN. W WYWARZE NAMACZAMY BUŁKI, ODCISKAMY, Z KURCZAKA USÓWAMY KOŚCII WSZYSTKO MIĘSO I BUŁKI 2- KROTNIE MIELIMY PRZEZ MASZYNKĘ PRZEZ DROBNE SITKO, DO MASY DODAJEMY JAJAKA, GALKĘ MUSZKATOŁOWĄ , IMBIR, SÓL, PIEPRZ, MIESZAMY, 2 FORMY (1OX32 CM)SMARUJEMY TŁUSZCZEM I WYSYPPUJEMY BUŁKĄ TARTĄ, WYPEŁNIAMY MASĄ DO 2/3 WYSOKOŚCI PIECZEMY OK 1 GODZ W TEMPERATURZE 175 C

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !