Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ostra gorąca czekolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 250ml
papryczka chili 1
mleko 750ml
czekolada gorzka 300g
miód 3łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: ostra gorąca czekolada

W rondelku zagotować mleko, wodę i papryczkę.
Papryczkę usunąć, dodać drobniutko posiekaną czekoladę i nie mieszać, aż się rozpuści.
Zdjąć z ognia, dodać miód i lekko zmiksować, aby wytworzyła się pianka.
Podawać gorącą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak