Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik marcepanowy na waflu

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 75 dkg
migdały 75 dkg
sok z cytryny
sok z porzeczek 1,5 szklanki
czekolada 200 g
polewa czekoladowa
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik marcepanowy na waflu

Migdały zemleć. Do trzech rondelków wsypać po 25 dkg cukru i wlać po szklance wody. Zagotować aż cukier się rozpuści. Do każdego rondelka wsypać po 25 dkg migdałów. Do pierwszego rondelka dodać sok z cytryny i dobrze wymieszać. Do drugiero rondelka dodać sok z porzeczek. Do trzeciego dodac startą czekoladę. Każdą masę zagotowac na małym ogniu. Wystudzić.
W tortownicy ułożyć andruty. Posmarować tężęjącą masą porzeczkową, potem cytrynową i na koniec czekoladową. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 01.02.2012 09:35
super
Reda 01.02.2012 09:35
super
ilka_86 02.11.2011 19:09
pyszny
Magdalena1110 01.04.2011 07:16
super
Neetka90 13.02.2011 15:30
Ciekawy przepis..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak