Sposób przygotowania

Filety posiekać bardzo drobno,przyprawić pieprzem,skropić sokiem z cytryny.Cebulę obrać i drobno posiekać.Pomidory pociąć na małą kostkę.Oliwki bez pestek posiekać.Składniki tatara umieścić w salaterce,wymieszać z oliwą.Schłodzić w lodówce przez 1 godz.Zrobić sos:cebule obrać,posiekać,zeszklić na maśle.Dodać miód,a gdy się rozpuści,wlać wino,100ml wody,przyprawić szczyptą soli.Smażyć aż sos zgęstnieje.Ziemniaki obrać,przeciąć na połówki,łyżeczką delikatnie wydrążyć miąższ.Napełnić tatarem,polać sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !