Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
masło 2 łyżki
mąka 1,5 szklanki
żółtko jajek 2 szt
Nadzienie:
migdały 5 dkg
jabłka 1 kg
rodzynki 10 dkg
skórka z cytryny
sok z cytryny
cukier 1/3 szklanki
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla jabłkowa

Ciasto:
Mąkę wyrobić z roztopionym masłem, żółtkami i 1/2 szklanki wody. Rozwałkować cieniutko i posmarować dodatkową porcją roztopionego masła.
Nadzienie:
Jabłka obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Wymieszać ze skórką i sokiem z jednej cytryny. Dodać posiekane migdały i reszte nadzienia. Wymieszac.

Na rozwałkowanym cieście ułożyć na cieście. Ciasto zwinąć w rulon. Piec około 40 minut w wysokiej temperaturze. Podawać najlepiej ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.04.2012 10:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak