Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada makowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 6 szt
cukier 6 łyżek
mąka tortowa 6 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa makowa
mak
margaryna 0,5 kostki
miód 4 łyżki
cukier 0,5 szklanki
białko 5 szt
żółtko jajek 1 szt
aromat migdałowy
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada makowa

Mak:
Mak sparzyć i przemleć trzykrotnie. Dodać reszte składników i dobrze wymieszać. Na końcu dodac piane z ubitych białek. Rozsmarować na upieczonym biszkopcie
Biszkopt:
Utrzeć żółtka z cukrem. Delikatnie dodawac mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu delikatnie wymieszać z ubita pianą z białek. Upiec. Jeszcze ciepłe cisto zawinąć w ściereczke i zrolować. Po ostygnięciu posmarować makiem i uformować roladę.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.04.2013 22:36
bardzo lubię a ta wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak