Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z nadzieniem jabłkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
sól szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1
jabłka 2
olej do smażenia 4 łyżki
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z nadzieniem jabłkowym

Ciasto:
Surowe jajko wymieszaj z szklanką mąki, dodaj sól, proszek do pieczenia i mleko. Ciasto zmiksuj mikserem.

Nadzienie:
Jabłka umyj, obierz ze skórek, usuń pestki. Jabłka zetrzyj na tarce i dodaj do nadzienia. Całość wymieszaj.

Smaż na rozgrzanym oleju, aż racuchy staną się rumiane.

Podawaj posypane cukrem pudrem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 06.10.2011 08:25
niezłe:)
novita23 06.10.2011 08:24
nie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak