Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w gotowanej wodzie, przecisnąć przez praskę. Dodać jajka, cebulę drobniutko pokrojoną, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz mąkę (mąki dodajemy tyle by powstała plastyczna masa i dało się formować kotleciki). Z ciasta odrywamy kawałki, formujemy małe kulki, lekko spłaszczamy i smażymy na rumiano, na rozgrzanym tłuszczu. Doskonałe z sosem mięsnym i pieczarkowym, a także z sadzonym jajkiem i surówką,

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Pamiętam tą potrawę z przedszkola super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne jedzonko.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !