Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki czosnkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 16 szt
czosnek 4 ząbki
masło 1 łyżka
sól, pieprz 1/2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1 szt
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki czosnkowe

Z dokładnie umytych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy. Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w kostkę cebule, posiekane nóżki pieczarek, wyciśnięte ząbki czosnku i bułkę tartą. Farsz mieszamy, dodajemy starty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem.Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140stopni na 20minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 13.01.2014 09:13
fajne na przekąskę
rutynka 16.01.2012 09:58
mm pyszne
Papryczka 16.12.2011 16:47
smaczne
Joanna108
Joanna108 10.11.2011 13:27
mniam
kochanyptysiu 17.02.2011 12:28
piekne
cukiereczek 16.02.2011 11:55
Wierz posypujemy startym żółtym serem
traktorek 22.12.2010 15:35
pięknie wyglądają
cukiereczek 25.05.2010 08:03
Można dać więcej sera.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak