Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 0/5 kg
drożdże 5 dag
sól 1 łyżeczka
jajko 1
woda 750 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb

Drożdże wyrabiamy w ciepłej wodzie ,dodajemy sól i mąkę energicznie mieszamy .Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.W tym czasie smarujemy dwie keksówki i posypujemy buka tartą .Gdy ciasto wyrośnie przekładamy na stolnice i dzielimy na dwie części .Wyrabiamy i wkładamy do każdej z form .Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180* C przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 21.01.2014 08:24
bardzo smakowity
anemon 21.03.2013 09:41
Nie ma to jak domowy chleb.
Katarzyna59 12.05.2012 15:10
nie ma to jak domowy chlebek, super
caralajna 02.04.2012 21:36
fajny, ja piekę razowe tylko :)
ziutula
ziutula 15.02.2012 11:05
tylko domowy chleb...
Iza10 03.02.2012 13:09
super: ) musi smakowac :D
MAR3STA 23.12.2010 21:05
piekny chlebuś ja tez taki robię;)
IZABELA29 03.12.2010 11:22
wczoraj go piekłam ,a dzisiaj jeszcze taki świeżutki z masełkiem pucha albo z serkiem twarożkowym,dziewczyny nawet wzięły kanapki do szkoły
edyta44 03.12.2010 11:18
pewnie bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak