Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 5-10 dag
ziemniaki 8 sztuk
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
kostki rosołowe 2 sztuki
cienka kiełbasa 20-30 dag
szosnek 1 ząbek
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
natka pietruszki wg uznania
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszonej kapusty

Kapustę wypłukać. a patelni przesmażyć słoninę, dodać kapustę i dusić do miękkości. Ziemniaki i marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować około dwudziestu minut. Dodać kapustę. Na patelni przesmażyć pokrojoną kiełbasę i drobno pokrojoną cebulę, dodać do zupy razem z kostką, czosnkiem i liściem laurowym. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 10.04.2012 23:03
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak