Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 kg
sól 3 łyżki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy

Pomidory umyć, pokroić, rozgotować w rondlu a nastepnie przetrzeć przez sito. Przecier zagotować, dodać sól i cukier. Gorącym przecierem napełnić słoiki, zakrecić zakrętki i pasteryzować 20 minut w temp. 90 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.04.2013 15:54
świetny przepis
m1monika 15.03.2012 14:19
nie ma to jak swój przecier :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak