Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z oliwą. Odcedzić, dodać łyżkę masła i trzymać w cieple. Rybę wrzucić na patelnię, nalać wodę tak, aby przykryła rybę, dodać pieprz w ziarnach i kilka gałązek pietruszki i gotować przez ok. 10 minut. Wyjąć i ostudzić rybę, zdjąć skórę i wyjąć ości, pokroić na małe kawałki. Do makaronu dodać śmietanę, jajko i przyprawy, następnie rybę, wymieszać. Dodać wywar z gotowanej ryby- tyle, aby plastyczna masa. Przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i zapiekać przez ok 25 minut. Podawać polaną gorącym sosem pomidorowym z mojej księgi. Niebo w gębie!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Fajna sprawa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !