Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 25 dag
mąka 25 dag
bita śmietana 25 dag
cukier 33 dag
cukier wanilinowy 15 g
proszek do pieczenia 15 g
jajko 6
sól
orzechy mielone 20 dag
kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
woda 3 łyżki
orzechy 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa z orzechami

Masło ucieramy z 30 dag cukru ,cukrem wanilinowym i szczypta soli .Dodajemy jajka i ubijamy .Następnie łączymy z proszkiem do pieczenia ,mąką i mielonym orzechami .Powoli dolewamy kawę rozpuszczoną w 3 łyżkach wody.Formę babki smarujemy masłem i posypujemy bułką tarta .Przelewamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 175* C i pieczemy około 60 minut .Po wyjęciu studzimy ,polewamy polewą czekoladową ozdabiamy bita śmietaną i połówkami orzechów skarmelizowanymi z 3 dag cukru .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 05.03.2014 12:38
Upiekę na pewno :)
Ewelina45 05.03.2014 12:38
Pycha :):) :)
olkaaa 18.01.2014 09:55
dzisiaj taką piekę
kate.500 10.10.2013 12:16
pyszne ciacho
Anna152 29.03.2013 15:29
super babka
rjustysia 10.10.2012 09:52
Z orzechami to lubię chyba wszystko ;)
IKrakowianka 17.09.2012 16:10
Super przepis
zdzislawa2 05.03.2012 13:54
ekstra
Sarenka 26.11.2011 11:55
Babeczki lubię piec i podjadać popijając kawką
Anna133 27.04.2011 10:43
i napewno smaczna
MAŁY 25.01.2011 22:29
smaczne i ładne
MAR3STA 23.12.2010 21:00
jaka piękna babka, super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak