Sposób przygotowania

W 1 litrze wrzątku rozpuszczamy kostki rosołowe i obgotowujemy krótko liście kapusty. Zgrubiałą łodygę od kapusty odcinamy. Marchewkę trzemy na tarce z dużymi oczkami. Por myjemy i oczyszczamy, cebulę kroimy w kostkę, pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, wszystkie warzywa oprócz marchewki przesmażamy na oleju. Dodajemy do tego marchewkę, ugotowany ryż i sos sojowy, wszystko razem dusimy. Farsz doprawiamy solą i pieprzem, układamy na liściach kapusty, formujemy sakiewki, obwiązujemy je szczypiorkiem. Tak p[rzygotowane sakiewki dusimy w rosole pod przykryciem ok. 5 min. Podajemy z sosem pomidorowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !