Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańskie sakiewki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
por 1 szt.
marchew 1 szt.
cebula biała 1 szt.
pieczarki 20 dag.
olej 2 łyżki
Szczypiorek cienki
sól do smaku
sos sojowy
bulion warzywny 2 kostki
ryż 1 i 1/2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie sakiewki

W 1 litrze wrzątku rozpuszczamy kostki rosołowe i obgotowujemy krótko liście kapusty. Zgrubiałą łodygę od kapusty odcinamy. Marchewkę trzemy na tarce z dużymi oczkami. Por myjemy i oczyszczamy, cebulę kroimy w kostkę, pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, wszystkie warzywa oprócz marchewki przesmażamy na oleju. Dodajemy do tego marchewkę, ugotowany ryż i sos sojowy, wszystko razem dusimy. Farsz doprawiamy solą i pieprzem, układamy na liściach kapusty, formujemy sakiewki, obwiązujemy je szczypiorkiem. Tak p[rzygotowane sakiewki dusimy w rosole pod przykryciem ok. 5 min. Podajemy z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak