Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kostkę, cebulkę w kosteczkę, czosnek w plastry, pieczarki w grube plastry.
Podsmażamy boczek na łyzce oleju, dodajemy cebulę, czosnek, smazymy ok 5 minut, w tym czasie na osobnej patelni podsmażamy pieczarki.
Do boczku dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy dokładnie i smażymy jeszcze 3 minuty, zalewamy boczek przygotowanym bulionem z kostki (na wędzonym boczku), dodajemy pieczarki, przyprawiamy dużą iloscia pieprzu i chilli, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, dusimy ok 10 minut.
Pod koniec dodajemy odsączoną fasolę i kiełki fasoli, podajemy z pietruszką lub kolendrą.jest pyszna!!!!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    smakowite:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Na mrożną zimę z sopelkami najlepsza zupa z boczkiem i kiełkami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !