Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pierogami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2 szt.
mięso mielone 0,5 kg
mąka 2 łyżki
smietana 18% 1 szklanka
masło 5 łyżek
bulion 1 szklanka
starty ser 2/3 szklanki
sól, pieprz
pierogi 15 z kapustą i grzybami

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pierogami

Pierogi podsmażyć aż zrumienią. Mięsoo mielone podsmażamy i przyprawiamy (według uznania). Cebulę pokroić i zeszklić. Dodać do niej mąkęi zasamżyć. Dodać bulion i smietanę i zagotować. Do mocno ciepłego sosu dodajemy srarty ser i gotujemy aż się roztopi. Doprawiamy sola i pieprzem. Pierogi układamy w naczyniu żaroodpornym, na nie mięso mielone i zalewamy to sosem. Zapiekamy 20 minut w 180 st. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.11.2012 20:00
ciekawa..
Margo1 05.11.2012 20:00
ciekawa..
Jolanta40 23.01.2011 15:02
pomysłowe
suzana 02.12.2010 15:17
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak