Sposób przygotowania

Pól średniego bakłażana myjemy ,wydrążamy i kroimy w wzdłuż w plastry ale przekroimy do końca .Robimy tj kieszonki.Solimy ,gdy puści sok osuszamy ręcznikami papierowymi .Cebule obieramy i kroimy w drobna kostkę .Pomidory bez skóry kroimy w kostkę .Mieszamy z posiekana natka pietruszki ,czosnkiem ,sola i pieprzem.Farszem napełniamy bakłażan i pieczemy 40 minut w nagrzanym piekarniku do 200* C .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię bakłażany
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !