Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wachlarz z bakłażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1
sól
cebula 1
pomidor bez skóry 1
natka pietruszki
czosnek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wachlarz z bakłażana

Pól średniego bakłażana myjemy ,wydrążamy i kroimy w wzdłuż w plastry ale przekroimy do końca .Robimy tj kieszonki.Solimy ,gdy puści sok osuszamy ręcznikami papierowymi .Cebule obieramy i kroimy w drobna kostkę .Pomidory bez skóry kroimy w kostkę .Mieszamy z posiekana natka pietruszki ,czosnkiem ,sola i pieprzem.Farszem napełniamy bakłażan i pieczemy 40 minut w nagrzanym piekarniku do 200* C .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 25.11.2012 11:24
dobre
caralajna 28.05.2012 22:09
lubię bakłażany
Justa32 15.07.2011 17:39
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak