Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wg Janusza

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól do smaku
cebula biała 1 szt
olej 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wg Janusza

Wątrobę pokroić na kawałki,posypać obficie przyprawą do pieczeni,doprawić pieprzem i solą do smaku.Kawałki wątroby obtaczać w bułce tartej i smażyć na małym ogniu.Gdy wątroba będzie już miękka dodać pokrojoną w piórka cebulę i dusić pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 11.10.2011 21:24
za wieprzową nie przepadam ale po tej może zmienię zdanie
owca441 11.10.2011 21:24
za wieprzową nie przepadam ale po tej może zmienię zdanie
treonina 04.10.2011 23:22
ciekawe, nigdy nie próbowałam dodawać bułki tartej
MAR3STA 08.12.2010 16:22
wątróbka świetna, pewnie to przysmak męża;))
Tomek16 07.12.2010 13:17
lubię wątrobę
pacpaw 07.12.2010 09:03
świetna wątróbka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak