Sposób przygotowania

Na rozgrzany tłuszcz dajemy żeberka przyprawione solą, pieprzem i paprykami i smażymy z każdej strony. kapustę odcedzamy i płulamy wodą. Żeberka zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok i na tym samym tłuszczu smażymy cebulę pokrojona w kostkę. Dokładamy kapustę i smażymy jakieś 5 min. Przyprawiamy pieprzem, liściem i zielem. Podlewamy bulionem i dusimy. Dodajemy pieczarki pokrojone w kostkę oraz jabłko. Chwilę to razem dusimy i mieszamy. W między czasie podgrzewamy piekarnik na 180 st. Potrawe przekłądamy do naczynia żaroodpornego. Na spód warstwa kapusty, na to żeberka i przykrywamy kapustą z sosem. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika na 1h 20 minut. Smacznego!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pycha :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    mmm ale apetyczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !