Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt.
jabłko 1 szt.
bulion 1 litr
sól, pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele ang 5 ziaren
kapusta kiszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kapuście

Na rozgrzany tłuszcz dajemy żeberka przyprawione solą, pieprzem i paprykami i smażymy z każdej strony. kapustę odcedzamy i płulamy wodą. Żeberka zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok i na tym samym tłuszczu smażymy cebulę pokrojona w kostkę. Dokładamy kapustę i smażymy jakieś 5 min. Przyprawiamy pieprzem, liściem i zielem. Podlewamy bulionem i dusimy. Dodajemy pieczarki pokrojone w kostkę oraz jabłko. Chwilę to razem dusimy i mieszamy. W między czasie podgrzewamy piekarnik na 180 st. Potrawe przekłądamy do naczynia żaroodpornego. Na spód warstwa kapusty, na to żeberka i przykrywamy kapustą z sosem. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika na 1h 20 minut. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.11.2012 20:01
ekstra
Anita21 04.02.2011 10:13
mmm ale apetyczne
Jolanta40 02.12.2010 18:58
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak