Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MIGDAŁOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały słodkie 20 dag
migdały gorzkie 2-3
rodzynki 10 dag
mleko 1 i 1/2 l
masło 1 łyżka
cukier 2 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MIGDAŁOWA

*rodzynki umyć , namoczyć , osączyć . Migdały sparzyć , obrać ze skórki . Mleko Zagotować z cukrem .
*Migdały i rodzynki miksować , dolewając co chwilę po kilka kropli wody . Pod koniec dodać kilka łyżek gorącego mleka .
*Migdały dodać do mleka . gotować 20min . Dołożyć masło , doprawić szczyptą soli . Zupę rozlać na talerze ... SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak