Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić. Podgrzybki rozmrozić. Pieczarki oczyścić,pokroić. Pory oczyścić, pokroić w talarki. Rozgrzać olej, zeszklić pory, dodać oba rodzaje grzybów, dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać ze śmietaną, przestudzić. Do farszu wbić jajko, dodać bułkę tartą, dokładnie wymieszać.
Ciasto francuskie ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze. Na połowę nałożyć farsz, przykryć drugą połową i mocno zlepić brzegi. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 30 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st C.

Smacznego!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !