Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak nadziewany grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożonego ciasta francuskiego 1 opakowanie
pieczarek (świeżych lub ze słoika) 30 dag
mrożonych podgrzybków 30 dag
pory 2
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak nadziewany grzybami

Ciasto francuskie rozmrozić. Podgrzybki rozmrozić. Pieczarki oczyścić,pokroić. Pory oczyścić, pokroić w talarki. Rozgrzać olej, zeszklić pory, dodać oba rodzaje grzybów, dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać ze śmietaną, przestudzić. Do farszu wbić jajko, dodać bułkę tartą, dokładnie wymieszać.
Ciasto francuskie ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze. Na połowę nałożyć farsz, przykryć drugą połową i mocno zlepić brzegi. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 30 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st C.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 22.03.2012 21:30
lubie kulebiak
SylwiaMagdaSabin 22.03.2012 21:30
lubie kulebiak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak