Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 1 szt.
wołowina mielona 45 dag
cebula 2 szt
pomidor w kostkę pokrojony 1 szt.
masło 1 łyżki
rosół z kurczaka 1 szkl.
ser starty 1\\3 szkl.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1\\3 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana

Przygotować paprykę,ściąć nasadę,usunąć gniazdo nasienne,odłożyć oczyszczone papryki i nasady.Usmażyć na maśle cebulę i zmieloną wołowinę,dodać pomidory i ryż,przyprawić do smaku,dusić 10 min na średnim ogniu,ostudzić.Przygotowanym farszem napełnić papryki,przykryć ściętymi wierzchołkami,ułożyć ciasno w żaroodpornym naczyniu,nadzieniem do góry,wlać rosół piec w 180 stopniach około 40 min.Gdy potrawa jest już prawie gotowa zdjąć wierzchołki papryki posypać farsz startym serem i bułką,zapiec i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak