Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona Polędwica

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duża główka czosnku
musztarda Słoik
drobny cukier Filiżanka
polędwica wołowa 1.2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona Polędwica

Obrane Ząbki dzielimy (każdy) na 2-3 części . Oczyszczoną z błon polędwicę wycieramy skropioną octem ściereczką i nakłuwamy przygotowanym czosnkiem (w miarę gęsto i równomiernie ) .Mięso Smarujemy Dokładnie musztardą , obsypujemy cukrem , wkładamy do naczynia zapiekania i natychmiast wstawiamy do bardzo gorącego , nagrzanego do temp.220st . W czasie pieczenia podlewamy(tylko raz) nie wielką ilością wody .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak