Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę , solimy i pieprzymy do smaku i podsmażamy na maśle ( ja dodałam trochę oliwy) aż zbrązowieje. Smażymy warstwami, żeby mięso się nie dusiło od razu. Na drugiej patelni smażymy pokrojoną w piórka cebulę, krórą dodajemy do usmażonego już mięsa. Potem smażymy, też warstwami, pokrojone w grube plastry pieczarki. Dodajemy je do rondla z mięsem i cebulą , dolewamy trochę bulionu i dusimy do miękkości, podlewając w razie potrzeby. Pod koniec duszenia wlewamy sos śliwkowy (jest w moich przepisach), wsypujemy paprykę i sprawdzamy, czy nie trzeba jeszcze doprawić. Podajemy najlepiej z kluskami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    pięknie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wyborne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Lubię dania ze słodką nutką - z pewnością wypróbuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takie danie z wielką chęcią bym zjadła:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    wyborne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne danie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !