Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po lyońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 sztuki
masło 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po lyońsku

Ziemniaki gotować w mundurkach 10 min. Odcedzić, pokroić w plastry. Cebulę zeszklić na maśle wymieszanym z oliwą. Włożyć ziemniaki, przyprawić solą , pieprzem , posypać natką. Podzielić na 4 porcje, ułożyć na podwójnych arkuszach folii aluminiowej i luźno zawinąć. Przygotowane paczuszki ułożyć na gorącym ruszcie i piec 45-50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak