Sposób przygotowania

Kostki bulionu rozppuszczamy we wrzątku. Ścinamy wierzchy z pomidorów, miąższ ze środka wydrążamy łyżeczką. Wydrążone miseczki pomidorowe posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do dań (lub vegetą). Następnie miksujemy miąższ z bulionem, Ramą Cremefine, oregano i mąką. Tak przyrządzony sos zagotowujemy ciągle mieszając aż zgęstnieje. Pierożki ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą, mieszamy z startym serem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wydrążone pomidory napełniamy pierożkami z serem, układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Pieczemy 20 minut. Po upieczeniu dekorujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    co za nazwa nic mi nie mówi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !