Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 szklanka
Bulion grzybowy 2 szklanka
pieczarki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana z pieczarkami

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kosteczkę, włożyć do gorącego bulionu warzywnego, wymieszanego z grzybowym. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle, dodać do zupy. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie, wsypać zacierki i gotować zupę jeszcze 10 min. Wlać śmietanę, dodać koperek, doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 25.04.2012 16:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak